Megérdemelt győzemet sikerült szerezni második csapatunknak a Csongrád megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság nyitó fordulójában a Tömörkény KSE ellen. Amellett, hogy a SZSVE II gárdája összeszedett csapat benyomását keltette, kiváló egyéni teljesítményeket is láthattak mindazok, akik Tömörkényben megtekintették a találkozót.

A mérkőzés elején egyből magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, amely helyzetekben is megmutatkozott, viszont szinte minden lehetőségnél az befejezésbe valami hiba csúszott és ellenfelünk is minden erejét a védekezésre fordította. Ezt mi sem jellemzi jobban, hogy az első játékrészben a kapura lövések aránya a következőképpen nézett ki: 2-8. A SZVSE-nyomás végül az 1. félidő végére góllá érett: a 41. percben egy szöglet után a Tömörkény védelme röviden szabadított fel és végül Márki Milán átvétel után a felső 17 méterről a felső sarokba zúdította a labdát: 0-1. A második félidőben sérülések miatt Terjéki Tamás edzőnek bele kellett nyúlni a csapata, melynek hatására a mérkőzés kiegyensúlyozottabbá vált és a Tömörkénynek sikerült kiszabadítania a szorításunkból, időnként pedig kontrákkal veszélyeztették a kapunkat. A mérkőzés utolsó része már meglehetősen feszült hangulatban zajlott, hiszen a hazaiak szerettek volna egyenlíteni, a mieink pedig érezték a megváltozott meccsképet. Végül azonban sikerült megtartanunk egy gólos előnyünket és ezzel hazavinni Tömörkényből a három pontot. Terjéki Tamás vezetőedző a mérkőzés után a következőket nyilatkozta: “Bár a kihagyott helyzetek hagytak bennem hiányérzetet, mindent összefoglalva azért elmondhatom, hogy soha rosszabb szezonkezdetet… Emellett meg kell említenem, hogy ez volt a 2019-2020 idényben a második olyan mérkőzés, amelyet kapott gól nélkül tudtunk lehozni, így ez reményt keltő azzal kapcsolatban, hogy végre összeáll a védelmünk is.

Tömörkény KSE – Szegedi VSE II 0-1 (0-1)
Csongrád Megyei Felnőtt II. osztályú bajnokság
2020. február 29. (szombat) 14:00
Tömörkény, Tömörkényi Sportpálya
Játékvezető: Szeri Tamás, asszisztensek: Bartucz Tamás és Pap Zsigmond Csaba
Tömörkény KSE: Sallai, Bugyi, Ocskó, R. Nagy, Gulyás, Fodor, Gila, Juhász, Potor, Boldog, Juhász
Cserék: R. Nagy helyére Pigniczki (46′), Gila helyére Czibolya (60′), Fodor helyére Bencsik (73′) és Ocskó helyére Pozsár (79′)
Szegedi VSE II: Miklós, Kertész, Olajos, Huszár, Görbe, Márki, Szabó, Horváth, Rózsa, Verstein, Albert
Cserék: Horváth helyére Varga (46′), Kertész helyére Buknicz (58′) és Olajos helyére Seres (78′)
Vezetőedző: Terjéki Tamás
Gólszerző: Márki Milán (SZVSE II) 41′
Kapura lövések: 6-21, szögletek: 5-11, szabadrúgások: 15-19.
Sárga lapok: Fodor Ferenc (Tömörkény) 63′ és Márki Milán (SZVSE II) 90′

SZVSE | Írta: Friesz Zsolt