Bár bajnokot nem hirdettek, mivel a bajnokság lefújásakor a SZVSE állt az élen, így a Vasutasok élhetnek a feljutás jogával az MLSZ döntése alapján: a piros-kékek licence is rendben van, így semmi akadálya nincs a harmadosztályú szereplésnek.

– Még ha a feljutás egy húsz­éves folyamat része is volt, nem szabad elvenni a jelenlegi játékosoktól és stábtól az érdemet, a csapaté a köszönet és a gratuláció, hiszen ők harcolták ki ezt a lehetőséget. Annak örülök, hogy nincs konfliktus az ellenlábas klubokkal a döntést követően. Talán a jelenlegi a helyzet a futballt is a helyére teszi kicsit. Dolgozunk tovább, sok folyamatban lévő tárgyalásunk van, reméljük, Szegeden könnyebb egy NB III-as csapatot fenntartani, mint kisebb településeken – mondta Sahin-Tóth Dezső, az SZVSE szakmai vezetője.

– Egy vacsorát tartunk a srácoknak, ahol megköszönjük az egész éves teljesítményüket, ezen túl nem tervezünk nagyobb ünneplést: ezzel is tiszteletet adunk az ellenfeleinknek, hogy nem ünnepeltetjük magunkat ebben a helyzetben – tette hozzá a szakmai vezető.

A következő szezonban így a Szeged-Csanád Grosics Akadémia mellett a SZVSE lehet a másik együttes a megyében, amely NB-s szinten szerepel.

– Elsősorban ott lehet felelősségünk, hogy teret tudunk-e adni azoknak a szegedi, Csongrád megyei fiataloknak, akik a megyei osztálynál magasabb szinten szeretnének futballozni, de az NB II-re vagy az NB I-re még nem értek meg. Ebben úgy gondolom, meglesz a magunk felelőssége, ezért elsősorban fiatalokra szeretnénk építeni, de szükség lesz a rutinos, idősebb játékosokra is a harmadosztályban – zárta Sahin-Tóth Dezső.

SZVSE | Forrás: www.csfoci.hu | Fotó forrása: www.szegedma.hu