Tíz játékos érkezett, Vágó Attila a csapat edzője. A jövő hétvégi bajnoki rajt előtt kialakult az SZVSE kerete és szakmai stábja: az átigazolási időszak lezárultával eldőlt, kik távoznak és kikkel erősített az NB III-ra a szegedi együttes.

Az SZVSE-től távozott Papp Dominik (Mórahalom), ifj. Beke Sándor (Orosházi MTK-ULE 1913), Albert Csaba, Szabó Dávid, Szilágyi Norbert (Tiszasziget) és Végh Ariel (THSE Szabadkikötő) is.

– Szeretnénk köszönetet mondani a távozóinknak, hiszen mindannyian sokat tettek azért, hogy Szegednek legyen egy NB III-as csapata. Sok sikert kívánok mindannyiuknak a pályán és a magánéletben is! Egy nagyon erős, szegedi csapatot próbáltunk kialakítani, 10 szegedi játékos, három erősen szegedi kötődésű játékos személyében, Ondrejó Tamást pedig az utolsó pillanatban sikerült leigazolnunk, vele egy nagyon komoly szegedi futballmúlttal rendelkező labdarúgó érkezik hozzánk – mondta lapunknak Kelemen Balázs, az SZVSE szakágvezetője.

Ami az érkezőket illeti: ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Komáromból érkező Tóth Imre, a Dunaújvárostól visszaigazolt, saját nevelésű Busa Bence, a visszatérő Csanádi István, valamint az MTK-tól megszerzett fiatal szegedi duó, Zana Dávid és Dóra Donát is az NB III újoncánál folytatja. Hozzájuk csatlakozik a Dabastól szintén visszatérő Kelemen Viktor, a Rendőr TE-ben és a Tisza Volánban nevelkedett, 19 éves Oláh Levente, aki az Illés Akadémiától szerződik vissza Szegedre, a 22 éves Vida Igor, aki a Bácsalmástól érkezik, és a Szeged-Csanád Grosics Akadémia utánpótlásából leigazolt 19 éves Bakó András. A kapuba érkezik a 23 éves Molnár Krisztián, aki legutóbb a budapesti Issimóban védett, de korábban az Algyőben és a SZVSE-ben is játszott.

Ondrejó Tamást aligha kell bemutatni a megyei futballszurkolóknak: a 28 éves középpályás éveket játszott a SZEOL SC-ben, amelynek színeiben az NB II-ben is megfordult, előbb az NB III-as Gyöngyöshöz, majd tavaly télen a Füzesgyarmathoz szerződött – most pedig visszatér Szegedre az SZVSE színeiben.

Rutai Balázs nagypályás igazolása is az SZVSE-nél van, ő azonban Veszprémben futsalozik, így egyelőre nem játszik majd nagypályán – a Vasutasok azonban köszönik a támadó előző klubja, a Tiszasziget együttműködését, akik biztosították ezt a lehetőséget is.

– Összeállt a szakmai stábunk is. Hál Istennek, büszkén mondhatom, hogy sikerült véglegesítenünk Vágó Attila személyét a vezetőedzői poszton, akinek munkáját a csapatkapitányunk, Fülöp Tibor segíti. A csapat egészségéért Forrai Zoltán, azaz Gyurma felel. Kapusainkat Vasuth László segíti, Gyárfás Sándor és ifj. Varga Mihály mint klub managerek tesznek meg mindent a sikerért és a zavartalan működésért. Csala Kitti egyetlen nőként kapott szerepet a stábban, akinek a munkaköre mindenre kiterjed. Bátran nézünk szembe az előttünk álló nehézségekkel, szeretnénk egy minden téren szerethető csapatot. Nem utolsó sorban szeretném megköszönni Mizsik Attila és a szegedi Pizza Monster támogatását, akik az étkeztetésünkről gondoskodnak finomabbnál-finomabb ételekkel, valamint Cs. Tóth Zoltán és a Saller segítségét, aki a szerelésünk megtalálásában nyújtott kimagaslóan baráti hozzáállást és támogatást! – foglalta össze Kelemen Balázs.

Fontos hír még, hogy az SZVSE-pálya felújítása miatt a piros-kékek kénytelenek hazai mérkőzéseiket máshol megrendezni, így az ősszel a hazai pályát a mórahalmi stadion jelenti majd.


SZVSE | A cikk és a fénykép forrása: www.csfoci.hu