Egy olyan munka kezdődött el az NB III-ban újonc Szegedi VSE-nél, amely Vágó Attila számára roppant szimpatikus volt: a rutinos szakember szeretné, ha a fiatalok megragadnák a lehetőséget és sokat fejlődnének a szezon során.

Vágó Attilának a székelyudvarhelyi klubbal ugyan érvényes szerződése volt, ám meggyőző volt számára az SZVSE-nél adódó lehetőség. Az erdélyi csapattól sem szakadt el, a továbbiakban az NB I-ben szereplő női csapat szakmai igazgatója marad, és a harmadosztályban szereplő férficsapatnak is segít az edzésmódszerekkel.

– Látom azt a lehetőséget, hogy végre Szegeden egy szegedi kötődésű játékosokból alakítsunk ki egy versenyképes csapatot. Kelemen Balázs szakágvezető elszántsága azt jelentette számomra, hogy én is olyan fiatalnak érzem magam ebben a munkában, mint ő és a vezetőség többi tagja. Hosszú távon gondolkozunk, nem csak pár hónapban, egy olyan csapatot szeretnénk összerakni, amely a másodosztály kapujáig el tud jutni. Szeretném, ha a szegedi polgárok magukénak éreznék ezt a csapatot. Persze, ebben a húszcsapatos NB III-ban nem lehet más célunk, mint a biztos bennmaradás, azaz legalább a 14. helyen végezzünk. A következő bajnokságban azonban már azt szeretnénk, hogy a feljutásért harcolhassunk, először persze ezt a lécet kell megugranunk. Nem hordom magamnál a bölcsek kövét, de olyan közösség alakult ki a csapat körül, ami roppant szimpatikus volt számomra. Nehéz feladat előtt állunk, de véghezvisszük – mondta a célokról Vágó Attila.

A 60 éves szakember harmadjára vállal szerepet Szegeden – korábban hasonló projektben dolgozott a Szeged-Dorozsma élén, amikor a fiatalokból álló csapat az NB I/B-ig jutott, majd a Tisza Volánnal szintén fiatalokból álló kerettel megnyerte a megyei bajnokságot, ám a Diósgyőrhöz távozott.

Vágó Attila szeretné, ha élnének a lehetőséggel a Szegedre visszatérő fiatalok. Fotó: Nemzeti Sport

– Öt évre tervezek. Egy olyan szegedi jó csapatot szeretnék, amely a másodosztályban játszhat. Nem vagyunk a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellenlábasai, nagyon örülnék, ha feljutnának az NB I-be. Vannak még a tarsolyomban olyan nevek, akik már bizonyítottak, de ennek a csapatnak még vezérei lehetnének. Nem rivalizálunk, tisztességesen, becsületesen szeretnénk dolgozni, csak azt nézzük, hogy tudnánk Szeged labdarúgását jobbá tenni. Sajnos mindig vannak olyan sunnyogók, akik nem is ellenünk, hanem a futball ellen vannak, őket csak arra kérem, hogy legalább ne bántsanak bennünket, és legyen meg a tisztelet egymás felé. Szeretném, ha minél több megyei csapat lenne az NB III-ban, hiszen ezáltal is fejlődne Csongrád-Csanád megye labdarúgása – fejtette ki Vágó Attila.

A Vasutasok keretét rengeteg fiatal alkotja majd a következő szezonban: ennek kapcsán a tréner elmondta, meglátása szerint nem jól működik az akadémiai rendszer Magyarországon, ezért is reméli, hogy az SZVSE-hez szerződött fiatal játékosok tudnak majd fejlődni a szezon során.

Az SZVSE labdarúgói már több mint egy hónapja edzésben vannak: ma 10 órától az Algyő vendégeként játssza utolsó felkészülési mérkőzését a gárda.
– Eddig mindent elvégeztünk, amit szerettem volna. Borzasztóan nehéz a helyzetünk, mert a játékosainknak nincs saját otthona a pályánk felújítása miatt, de csak azért is megcsináljuk. Az eredményeink mellett arra lennék büszke, ha a Szeged-Csanád Grosics Akadémia egy-két éven belül tőlünk választana fiatal játékosokat, mert ez azt jelenti, hogy jól dolgozunk. Szükségünk van a közönségünkre, remélem, tavasszal már komoly nézőszám előtt játszhatunk az SZVSE-pályán. Addig viszont nem szeretném ezt kibúvónak használni, így vágtunk bele, hogy nincs hazai pályánk az ősszel, ezt vállaltuk – zárta Vágó Attila annak kapcsán, hogy a szegediek Mórahalmon játsszák hazai mérkőzéseiket a pályafelújításuk miatt.


SZVSE | Írta: Vajgely Pál | Forrás: www.delmagyar.hu