Nagyon fontos három pontot dobtunk el magunktúl úgy, hogy ellenfelünk az egész meccs képét nézve játékban semmivel sem nőtt fölénk, sőt mi dolgoztunk ki több helyzetet. Az utolsó negyed órában azonban valami történt csapatunkkal és a néhány ordító védelmi hiba sajnos végzetes következményekkel járt.

Nagy küzdelem volt jellemző az egész első félidő játékára, melyben minkét csapat dolgozott ki számos helyzetet. A vezetést azonban a 40. percben mégis a tolnaiaknak sikerült megszerezni, akik egy saját térfélről szereztt labdaszerzés után vezettek ellentámadást, melynek végén egy szóló után Wirth Dániel lőtte a játékszert a kapuba: 0-1. Gólöröműk azonban nem tartott sokáig, mivel  két perccel később egyenlíteni tudtunk: egy támadás végén szöglethez jutottunk, melyet Pócs Tamás ívelt be és a nagy tömegből kiemelkedve Busa Bence Zoltán  csúsztaott a kapuba: 1-1. A második játékrészben is hasonlóan kiegyenlített küzdelem folyt, míg nem a 72 percben kapusunk, Leindler Domonokos lökött a mellette elhaladó szekszárdi játékoson, Jakab játékvezető pedig befújta az ezért járó büntetőt, melyet Fejes Péter végzett el: 1-2. Hálóőrünknél ekkor végleg elszakadt valami és illetlen szavakkal illette a bírót, aki ezért piros lapot rántott elő a zsebéből, így ember- és gólhátrányban kellett lejátszanunk a hátralévő közel negyed órát. Hogy elkeseredésünk még nagyobb legyen, a 88. percben egy bedobást követően nem sikerült felszabadítani védelmünknek és Péter Antal közelről éles szögből a kapuba juttatta a labdát, kialakítva ezzel az 1-3-as végeredmény. Nagyon fájó vereség volt ez, hiszen megvoltak a lehetőségeink az egész mérkőzés során és végül butaságok miatt térhettünk haza a mérkőzésről lógó orral.

Szegedi VSE – Szekszárdi UFC 1-3 (1-1)
NB III Közép csoport, bajnoki mérkőzés, 2. forduló
2020. augusztus 9. (vasárnap) 17:30
Mórahalom, Mórahalom Sportcentrum
Szegedi VSE: Leindler, Kormányos, Csamangó, Zana, Dóra, Tóth, Pócs T., Ondrejó, Fülöp, Busa, Beretka
Cserék: Zana helyére Pócs D. (46′), Ondrejó helyére Hatvani (56′) és Fülöp helyére Molnár (73′)
Vezetőedző: Vágó Attila
Szekszárdi UFC: Mityók, Füredi, Rácz, Juhász, Péter, Mayer, Királyházi, Arena, Fekete, Budai, Wirth
Cserék: Wirth helyére Gellér (62′), Mayer helyére Fejes (68′) és Juhász helyére Béla (84′)
Vezetőedző: Dienes Pál
Gólszerzők: Wirth Dániel (Szekszárd) 40′, Busa Bence Zoltán (SZVSE) 42′, Fejes Péter (Szekszárd) 72′ és Péter Antal (Szekszárd) 88′
Sárga lapok: Fekete Marcell (Szekszárd) 43′, Arena Ármin (Szekszárd) 45′
Piros lapok: Leindler Domonkos (SZVSE) 72′

SZVSE | Írta: Friesz Zsolt