Az NB III 9. fordulójából elmaradt mérkőzést játszottuk le ma kora délután a Paks FC II vendégeként. Látva a mérkőzés összképét elmondható, hogy igazán van miért mérgelődnünk, mert úgy tértünk vissza pont nélkül Tolna megyéből, hogy gyakorlatilag az egész mérkőzést mi uraltuk.

Mint mindig, most is nagy elánnal kezdtük a mérkőzést és próbáltunk azonnal helyzeteket kialakítani, hogy minél hamarabb megszerezzük a vezetést. Sajnos a meccs forgatókönyve hamar más irányt vett, ugyanis Fönyedi Gergő a hazaiak első kontrájából (védelmünk hathatós “segítségével”) gólt lőtt: 1-0. Ezután sem álltunk le a támadásokkal, sőt kapufánk is volt, de a legtöbb esetben a számtalan támadás végén vagy valami apró hiba csúszott, vagy a végső lövés nem volt pontos. Bajainkat tetézte, hogy a 34. percben Gáspár játékvezető tizenegyest ítélt a Paksnak, melyet Szendrei Ákos sikeresen el is végzett: 2-0. Az első félidőben nem sikerült már szépítenünk, nem úgy a másodikban. Rögtön a harmadik percben egy elvégzett szöglet után az egyik paksi védő röviden fejelte ki a labdát, melyre Csamangó Tibor csapott le és kapásból a kapu bal oldalába lőtte azt: 2-1. Innentől még jobban felborult a pálya, de a fennmaradó teljes félidő sem volt elég arra, hogy legalább egyszer sikrüljön a paksiak kapujába találni, így végül újabb vereséget könyvelhettünk el az “kiesési rangadónak” is tekinthető mérkőzésen. A meccs lefujása után Kelemen Balázs az SZVSE edzője igencsak keserűen és feldúltan a következőket nyilatkozta: “Nagyon elszomorító a helyzetünk és idegesítő, hogy osztálykülönbséget produkálunk a pályán, de mégsem tudunk ebből gólokat szerezni, hátul pedid gyermeteg hibáinkat gólokkal büntetik. Mindent elmond, hogy Leindler Domonkos kapusnak szinte egyáltalán nem volt mit védenie a mérkőzés folyamán.”

Paksi FC II – Szegedi VSE 2-1 (2-0)
NB III bajnokság, Közép-csoport, 9. forduló
2020. szeptember 23. (szerda) 14:00
Paks, Paksi FC Stadion
Játékvezető: Gáspár András, asszisztensek: Keszthelyi Tamás és Baráth Noémi
Paksi FC II: Borsos, Vas, Kővári, Fönyedi, Szendrei, Budai, Grajzel, Debreceni, Gyurkits, Görög, Kovács
Cserék: Kővári helyére Delea (60′), Kovács helyére Lakatos-Lengyen (65′) és Budai helyére Ribár (75′)
Vezetőedző: Kindl István
Szegedi VSE: Leindler, Kormányos, Csamangó, Pócs T., Pócs T., Ondrejó, Fülöp, Papp, Busa, Beretka, Hatvani
Cserék: Busa helyére Kelemen V. (56′), Papp helyére Csanádi (63′) és Hatvani helyére Zsoldos (79′)
Vezetőedző: Kelemen Balázs
Gólszerzők: Fönyedi Gergő (Paks) 9′, Szendrei Ákos (Paks) 34′ és Csamangó Tibor (SZVSE) 48′
Sárga lapok: Debreceni Ákos (Paks) 27′, Pócs Dániel (SZVSE) 32′, Pócs Tamás (SZVSE) 34′, Fülöp Tibor (SZVSE) 52′, Delea Zsombor (Paks) 71′ és Lakatos-Lengyel Lóránt (Paks) 77′


SZVSE | Írta: Friesz Zsolt