Megemlékezéssel indult a Csongrád-Csanád megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 7. fordulója Mórahalmon, míg a hibátlan Makó megkapta az idény első bajnoki gólját.

Fájó eseménnyel kezdődött a Csongrád-Csanád megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság kiemelt mérkőzése a Mórahalom és az SZVSE II. között: a két csapat egykori játékosára, a tragikus hirtelenséggel elhunyt Udvari Szabolcsra emlékeztek a találkozó előtt. A hazai klub elnöke, Bubori Róbert, valamint a két egykori csapattárs, Kiss Balázs és Kothencz Péter szervezésében a volt védő Mórahalmon viselt mezét bekeretezve helyezték el a sportlétesítmény falán, míg a Magyar Labdarúgó-szövetség Csongrád-Csanád megyei igazgatósága posztumusz életműdíjjal adózott Udvari emlékének. A találkozót a hazaiak 2–0-ra megnyerték. Gólt kapott a Makó: a bajnokság hetedik fordulójának került először a labda a Maros-partiak kapujába. A Csongrád rutinos játékosa, Lévai Mihály volt az elkövető, aki a 21. percben egyenlítette ki a vendégek előnyét, ám végül a Makó – amely 561 perc után kapott gólt – 4–1-re megnyerte a mérkőzést, és továbbra is százszázalékos. A bajnokságot vezető Tiszasziget Székkutason szerepelt, és 2–0-ra vezetett, amikor jött a hazai szépítés, ám ez sem akadályozta meg Bernát Péter csapatát abban, hogy behúzza a három bajnoki pontot. A forduló legnagyobb különbségű sikerét a Hódmezővásárhelyi FC II. aratta, amely hazai közönség előtt 4–0-ra verte meg a Kiskundorozsma csapatát. Győzött még hazai pályán az Apátfalva, vendégként pedig a Szentesi Kinizsi, amely meglepetésre Algyőről hozta el a három pontot.

Mórahalom–SZVSE II. 2–0 (1-0)
Mórahalom, 150 néző. Vezette: Bartucz Tamás – kiválóan (Tihanyi, Kócsó)
Mórahalom: Szatmári – Tóth M. (Trója, 53.), Baji, Papp D., Budai, Király (Szalai R., 77.), Kiss M. (Gercsó, 89.), Kemenczés, Malatinszki D. (Angeli, 67.), Bokányi, Szalma. Edző: Hódi Mihály.
SZVSE II.: Miklós – Festő-Szabó, Pető (Hornyák, 75.), Márki, Baka (Varga K., 56.), Kovács P., Rózsa, Pióker Ti., Faragó (Pál, 83.), Cene (Pióker Ta., 23.), Görbe. Edző: Terjéki Tamás.
Gólszerzők: Szalma (36., 11-esből), Szalai R. (83.)
Jók: Papp D., Szalma, Bokányi, ill. Miklós, Kovács P., Márki.
Hódi Mihály: – Ezt a győzelmet Udvari Szabolcs emlékére ajánljuk. A mutatott játék miatt van szégyenkezni valónk.
Terjéki Tamás: – Udvari Szabolcs halála fájó veszteség a megye labdarúgásának. Részvétünk a gyászoló családnak! Büszke vagyok a csapatomra, fegyelmezetten játszottak és a végsőkig küzdöttek. Rendben volt a játék, de a kapu előtt higgadtabbnak kell lennünk.


SZVSE | Forrás: www.delmagyar.hu | Fotó forrása: Kuklis István