Sajnos tegnap is igazolódott a Monor SE idénybeli azon statisztikája, mely szerint a tabellán aktuálisan mögötte helyet foglaló csapatok ellen győzni tud. A nagyarányú vendéggyőzelem azonban nem a teljes mérkőzés képét igazolja. Feladnunk továbbra sem szabad.

A mérkőzés a megye I-es Mórahalom – SZVSE II találkozóhoz hasonlóan a tragikus hirtelenségű SZVSE-nevelésű Udvari Szabolcsra történő megemlékezéssel indult. A előjelek nem voltak túlságosan jók a mérkőzés előtt, ugyanis fontos játékosok váltak játékképtelenné: Leindler, Beretka és Tóth sem tudott pályára lépni. Sajnos nem kezdtük jól a mérkőzést és az első félidőről mindenképpen elmondhatjuk, hogy az a vendégeké volt: ők irányították a játékor, ami a 21. perctől már gólban-gólokban csúcsosodott ki, sőt Tóth Ádám Sándor negyed óra leforgása alatt gyakorlatilag egymaga eldöntötte a három pont sorsát mesterhármasával: a 36. percben az mérkőzés állása már 0-3 volt. A második játékrészben sikerült rendezni sorainkat és több óriási helyzetünk is volt, de a 79. percben újból a Monor volt eredményes Nascimento de Oliveira révén (0-4), melyre Pócs Tamás 88. percben lőtt tizenegyes-gólja már igazán csak szépségtapasz volt. Mindent összefoglalva a Monor megérdemelte a győzelmet, mert a meccs azon részében, amelyben uralta a mérkőzést, kihasználta az adandó helyzeteit, míg mi a második félidőben erre nem voltunk képesek. A bajnokság még hosszú, semmi nincs veszve, de nyílván ahogy megyünk előre, egyre nehezebb lesz kiharcolni majd a célunkat, a bennmaradást.

Szegedi VSE – Monor SE 1-4 (0-3)
NB III-as bajnoki mérkőzés, Közép-csoport, 12. forduló
2020. október 4. (vasárnap) 15:00
Mórahalom, Mórahalom Sportcentrum
Játékvezető: Kovács Tamás, asszisztensek: Zahorecz Roland és Vrbovszki Pál
Szegedi VSE: Nagy, Kormányos, Csamangó, Papp, Pócs D., Pócs T., Ondrejó, Fülöp, Busa, Csanádi, Hatvani
Cserék: Csanádi helyére Kelemen V. (46′), Fülöp helyére Dóra (46′), Ondrejó helyére Jurcsek (46′) és Busa helyére Bakó (78′)
Vezetőedző: Kelemen Balázs
Monor SE: Bozsó, Kovács, Karacs, Annus, Farkas, Pintér, Huszty, Erős, Vékei, Tóth, Nascimento De Oliveira
Cserék: Vékei helyére Harangos (66′), Farkas helyére Lettner (72′) és Tóth helyére Szabó (76′)
Vezetőedző: Tamási Zoltán
Gólszerzők: Tóth Ádám Sándor (Monor) 21′, 33′ és 36′, Fábio Nascimento de Oliveira / “Fábio NDeo” (Monor) 79′ és Pócs Tamás (SZVSE) 88′
Sárga lapok: Papp Ádám Tibor (SZVSE) 12′, Pócs Dániel (SZVSE) 63′, Tóth Ádám Sándor (Monor) 76′, Karacs Dániel (Monor) 85′, Lettner Lóránt László (Monor) 88′ és Kormányos Kolos (SZVSE) 93′


SZVSE | Írta: Friesz Zsolt | A fotó forrása: Monor Labdarúgás Facebook-oldal