Az NB III Közép-csoportjának 13. fordulójában az FC Dabas vendégeként léptünk pályára ma délután. Azt tudni lehetett a mérkőzés előtt is, hogy nem mi vagyunk a párosítás esélyesei, hiszen a házigazdág az eddig teljesítményük alapján a csoport egyik élcsapatának számítanak. Azt azonban reméltük, hogy a dabasiak nem fognak átrobogni rajtunk. Nos, sajnos valami hasonló dolog történt a pályán.

Minden adott volt egy jó mérkőzéshez, hiszen igazi labdarúgó idő volt, nagyszerű közönséggel. Sajnos a Dabas nagyon fontosnak tartotta, hogy a jelenlévő hazai közönség a meccs elejétől a végéig jól szórakozzon és nem egész 10 perc leforgása alatt már dupla előnyhöz jutott a Dabas. Gyakorlatilag már ekkor elszállt a remény arra, hogy esetleg meglepetést tudjunk okozni, sőt még az első félidőben Stefan Vladul találatával tovább nőtt a hazaiak előnye. Bár a 38. percben Ondrejó beadása után Zana Dávidnak sikerült fejjel szépítenie, többre azonban már nem tellett tőlünk és a meccs folyamán sem sikerült sok helyzetet kialakítani. A védelmünk továbbra sem funkcionált rendesen és hoztunk a már mérkőzésről mérkőzésre megszokott védelmi hibákat, melynek eredményeképpen végül a Dabas még két találatot könyvelhetett el és a mérkőzés 5-1-es végeredménnyel ért véget. Nincs mit szépíteni: aktuális ellenfelünknek minden szempontból sikerült fölénk nőni.

FC Dabas – Szegedi VSE 5-1 (4-1)
NB III-as bajnoki mérkőzés, Közép csoport, 13. forduló
2020. október 10. (szombat) 15:00
Dabas, Wellis Sportpark
Játékvezető: Dolnegó Bálint, asszisztensek: Szarvas László és Tinnyei Zsolt
FC Dabas: Kersák, Sziklási, Forgács, Márton, Biró, Marsa, Vladul, Erdős, Kiss, Fritz, Ágoston
Cserék: Ágoston helyére Lévai (58′), Kiss helyére Kucsván (58′), Bíró helyére Takács (71′), Vladul helyére Buzás (82′) és Kersák helyére Tóth (82′)
Vezetőedző: Szabó István László
Szegedi VSE: Nagy, Kormányos, Csamangó, Dóra, Zana, Zsoldos, Pócs D., Pócs T., Ondrejó, Papp, Busa
Cserék: Ondrejó helyére Hatvani (46′), Zana helyére Bakó (72′), Papp helyére Kelemen V. (72′) és Busa helyére Kelemen B. (82′)
Vezetőedző: Kelemen Balázs
Gólszerzők: Erdős Gábor (Dabas) 6′, Bíró Ákos (Dabas) 9′, Stefan Vladul (Dabas) 37′, Zana Dávid (SZVSE) 38′, Fritz Attila (Dabas) 45′ és Takács Kornél (Dabas) 88′