Az NB III közép-csoportjának 19. fordulójában a Vác FC csapatát láttuk vendégül Mórahalmon egy igencsak küzdelmes és dinamikus mérkőzésen, ahol a végeredmény igazságosnak mondható, hiszen mindkét csapat meglehetősen sokat tett azért, hogy pontot szerezzen.

A találkozó a vendégek számára kezdődött jobban, hiszen rögtön a második percben egy veszélyes támadás végén Molnár Krisztiánnak kellett egy ziccert védenei, ami sikerült is, azonban a kipattanóra volt váci érkező Sorecz Szabolcs személyében, aki már nem hibázott és megszerezte csapatának a vezetést: 0-1. Még az első játékrészben lett volna lehetősége a Vácnak, hogy megduplázza előnyét, de végül maradt az egy gólos vezetés, valamint a mieink is egyre inkább magukra találtak. A második játékrészben még nagyobb erőket mozgattunk meg az egyenlítés érdekében és helyzetekig is jutottunk, bár a végjátékba mindig valami hiba csúszott. A 71. percben Bakó Andrásnak sikerült elfutni a jobb szélen, majd a megfelelő pillanatban kiugratta Busát, aki így egy az egyben vihette kapura a labdát és kihasználta az adandó lehetőséget, egalizálva ezzel a meccs állását: 1-1. A hátralévő közel 20 percben sem álltak le a csapatok, de probálkozásoknál tovább nem jutottak, így maradt az eredmény és mindkét gárda egy-egy ponttal térhetett haza a találkozó után.

Szegedi VSE – Vác FC 1-1 (0-1)
NB III-as bajnoki mérkőzés, Közép-csoport, 19. forduló
2020. november 22. (vasárnap) 13:00
Mórahalom, Mórahalom Sportcentrum (zárt kapus mérkőzés)
Játékvezető: Hartung Vilmos, asszisztensek: Illés Tamás és Szabó Péter
Szegedi VSE: Molnár, Kormányos, Tóth I,, Zsoldos, Dóra, Pócs D., Pócs T., Fülöp, Kelemen V., Busa, Beretka
Cserék: Pócs D. helyére Hatvani J. (62′), Kelemen V. helyére Bakó (62′) és Beretka helyére Csanádi (80′)
Vezetőedző: Paksi Péter
Vác FC: Halasi, Hegedűs, Tóth B., Kasza, Lukács, Szalánszki, Bonivárt, Sóron, Magos, Sorecz, Szenes
Cserék: Kasza helyére Niedermüller (46′), Szalánszki helyére Zámbó (46′), Sóron helyére Vén (83′) és Sorecz helyére Karabacak (85′)
Vezetőedző: Burzi Attila
Gólszerzők: Sorecz Szabolcs (Vác) 2′ és Busa Bence Zoltán (SZVSE) 71′
Sárga lapok: Pócs D. (SZVSE) 24′, Bonivárt Erik (Vác) 29′, Tóth Bálint István (Vác) 39′, Fülöp Tibor (SZVSE) 60′, Hatvani József (SZVSE) 66′ és Lukács Kelemen (Vác) 69′


SZVSE | Írta: Friesz Zsolt