Elkészült a Szegedi Vasutas Sportegyesület (SZVSE) nemzetközi versenyek rendezésére alkalmas atlétikai pályája – közölte az egyesület elnöke hétfőn a helyszínen.

Szokol Lajos újságíróknak elmondta, a szegedi atléták több évtizedes álma vált azzal valóra, hogy elkészült a nyolcsávos, rekortán borítású, világítással rendelkező modern pálya. Az új létesítmény alkalmas valamennyi pályaatlétikai, dobó- és ugrószám művelésére. Kialakítottak

  • egy diszkosz- és
  • egy kalapácsvető dobópályát,
  • egy füvesített gerelyhajító nekifutót és
  • két súlylökőpályát is.

A diszkosz- és kalapácsvetés művelésére már hosszú évek óta nem volt lehetőség a városban, mert hiányzott az ehhez szükséges dobóketrec. Az SZVSE négy – atlétikai, tájfutó, birkózó és labdarúgó – szakosztályának sportolói fő vagy kiegészítő edzéseiken használják az új pályát, amely nyitva áll a város valamennyi atlétikai egyesülete előtt. A létesítmény kapacitása lehetővé teszi, hogy más sportágak művelői – az alapozási időszakban a többi közt a kajak-kenusok – is edzzenek itt.

Bartók és Szokol. Fotó: Rosta Tibor / MTI

Szokol Lajos fontosnak tartja, hogy a diáksport előtt is új lehetőségeket nyit a modern létesítmény, a gyerekek teljesen más körülmények között ismerkedhetnek meg az atlétikai alapjaival, mint a korábbi salakos pályán. Bízik abban, hogy így nőni fog a sportágat választók száma is.

Bartók Csaba, a Fidesz helyi elnöke azt ismertette, hogy a sportberuházás 550 millió forintból, a Modern Városok Program keretében valósult meg. A tervek szerint legkésőbb 2022-ig felújítják a pálya melletti kiszolgálóépületet, valamint a kisebb sportcsarnokot is.

Az SZVSE sporttelepén évtizedek óta van futókör, 1980-ban így festett:

Fotó: Varga János / Fortepan
Fotó: Varga János / Fortepan

SZVSE | Forrás: www.szegeder.hu | Írta: Szűcs Dániel | Nyitókép: Rosta Tibor / MTI