Sima vereséggel zárta az NB III közép csoportjának őszi küzdelmeit a 21. fordulóban az SZVSE csapata, miután 3-0 arányban kikapott a Szekszárdi UFC otthonában. A mérkőzés egészét nézve sajnos elmondható, hogy a házigazdák játékban is felénk nőttek. A téli átigazolási időszakban a védelmünkkel biztosan kell kezdeni valamit, mert rengeteg pont ment el ősszel a bugyuta védelmi hibák miatt.

A mérkőzés első részében partiban voltunk a tolna megyeszékhely csapatával, kiegyenlített küzdelem folyt a pályán. Bár mi is vezettünk támadásokat, komolyabb helyzetig nem sikerült eljutnunk. A 35. percben óriási keveredés után Molnár kapusnak kellett védeni, de a róla kipattanó labdát Fejős Áronnak sikerült a kapuba juttatni és ezzel megszerezni csapatának a vezetést: 1-0. A bekapott gól ellenére sem az első játékrész hátramaradó részében, sem pedig a második félidő első felében nem adtuk fel a küzdelmet, de gólközeli helyzetbe így sem sikerült kerülnünk. A 72. percben védelmünk újból nagyot hibázott és a hátul eladott labdát kipasszolták a Szekszárd játékosai, sakk-matt helyzetbe hozva ezzel kapusunkat: 2-0. Ekkor már gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, de a sárga-fekete egyesület a 88. percben végleg bebiztosította a győzelmét: egy szépen végigvezetett kontratámadás végén Wirth Dániel állította be a 3-0-ás végeredményt. Sokat elmond a teljesítményünkről, hogy a csapatunk legjobbja Molnár Krisztián kapus volt, aki a bekapott három gól ellenére is nagyszerű védéseket mutatott be. Sajnálhatjuk ezt az eredményt, mert így a Szekszárdnak oda-vissza sikerült megverni minket és az elmúlt hetek biztató teljesítménye után sokkal szebb lett volna pontszerzéssel befejezni az őszi szezont. Így maradunk egyelőre a tabella utolsó előtti (19. helyén). Folytatás tavasszal.

Szekszárdi UFC – Szegedi VSE 3-0 (1-0)
NB III-as felnőtt bajnoki mérkőzés, Közép-csoport, 21. forduló
2020. december 6. (vasárnap) 13:00
Szekszárd, Szekszárdi Városi Sport és Szabadidőközpont (zárt kapus mérkőzés)
Játékvezető: Kubicsek Máté, asszisztensek: Jakab Bálint és Mózsa Ábel
Szekszárdi UFC: Mityók, Béla, Fejes, Fejős, Gellér, Mayer, Királyházi, Márton, Arena, Kvanduk, Németh
Cserék: Fejős helyére Horog (46′), Mayer helyére Wirth (67′), Királyházi helyére Lékó (79′), Gellér helyér Budai (91′) és Fejes helyére Rácz (91′)
Vezetőedző: Turi Zsolt
Szegedi VSE: Molnár, Kormányos, Tóth, Csamangó, Dóra, Zsoldos, Pócs D., Pócs T., Ondrejó, Csanádi, Beretka
Cserék: Beretka helyére Kelemen V. (53′), Csanádi helyére Bakó (71′) és Pócs D. helyére Mészáros (81′)
Vezetőedző: Paksi Péter
Gólszerzők: Fejős Áron (Szekszárd) 35′, Fejes Péter (Szekszárd) 72′ és Wirth Dániel (Szekszárd) 88′

SZVSE | Írta: Friesz Zsolt