Bravúros győzelmet aratott felnőtt csapatunk a MOL Magyar Kupa első fordulójában a Füzesgyarmati SK csapata ellen.


Már a mérkőzés elején érződött, hogy talán meglepetést okozhatunk, mert ellenfelünk nem tudott felénk kerekedni, egyenrangú ellenfelek voltunk a meccs kezdetétől fogva. Pedig nem mondhatni , hogy félvállról vettek minket, hiszen a bajnokihoz képest összesen három helyen változtatott az NB III keleti csoportjának 4. helyezettje. Veszélyes támadások futottak mind a két oldalon de komoly lehetőség nem adódott egészen a 28. percig. Ekkor egy Kelemen Viktor beadást kifejelték a hazaiak amit Pócs Dani szedett össze és a bal oldalról bal lábbal azonnal újra a kapu elé tekert mesterien. A beadásra az addig is igen agilisan játszó új szerzemény , Andi Taçi érkezett kiválóan és bólintott a vendég kapuba: 1-0. Úgy tűnt a félidőre is vezetéssel vonulunk be, de a semmiből kihasználva egy nagy védelmi hibát egyenlítettek a füzesgyarmatiak: 1-1. Rá két percre már az előny is náluk volt, egy hatalmas bombával, Molnár Szabolcs révén: 1-2. A második félidőben magasabb fokozatra kapcsolt a Paksi csapata és az 58. percben egy beadás lecsorgott a védőkről, amit Kelemen Viktor kíméletlenül vert be a léc alá: 2-2. Most a vendégeket fogta meg a gól és pár percre rá a frissen beállt Csanádi pazar labdával ugratta ki Kelemen Viktort, aki ellőtte a hosszúba a kapus mellett a bogyót, de a gólvonalról még biztos, ami biztos Andi Taçi beljebb segítette: 3-2. A maradék időben itt is, ott is volt lehetőség. Czirják két esetben is bravúrral védett és a kapufa is segített, ahogy a vendégeknek is Pócs Dani fejesénél. A végéig már nem változott az eredmény, így elmondhatjuk, hogy jó játékkal, megérdemelten sikerült továbbjutnunk az abszolút esélyesebb Füzesgyarmat ellenében. Minden dicséretet megérdemel a csapat, nagyot küzdve, szép játekkal és parádés gólokkal sikerült a legjobb 96 közé kerülni a kupában. Izgatottan várjuk a sorsolást, szép volt fiúk!

Szegedi VSE PizzaMonster – Füzesgyarmati SK 3-2 (1-2)
MOL Magyar Kupa-mérkőzés, 1. forduló
2021. augusztus 7. (szombat) 16:30
Mórahalom, Mórahalom Sportcentrum
Játékvezető: Katona Balázs, asszisztensek: Juhász László és Tóth Róbert
Szegedi VSE: Czirják, Kormányos, Abdzić, Csamangó, Pócs D., Mészáros Z., Rádai, Fülöp, Taçi, Beretka, Kelemen V.
Cserék: Beretka helyére Csanádi (60′), Abdzić helyére Tóth B. (60′), Kelemen V. helyére Bakó (86′) és Taçi helyére Lőrinc (92′)
Vezetőedző: Paksi Péter
Füzesgyarmati SK: Ferenczi, Raducu, Molnár M., Cigan, Borbély, Molnár Sz., Popescu, Achim, Lippai, Pataki, Hussein
Cserék: Molnár Sz. helyére Márkus (46′), Lippai helyére Szántó (55′) és Molnár M. helyére Nagy (81′)
Vezetőedző: Szabados Tamás
Gólszerzők: Andi Taçi (SZVSE) 28′ és 62′, Gheorghe Robert Popescu (Füzesgyarmat) 40′, Molnár Szabolcs Olivér (Füzesgyarmat) 43′ és Kelemen Viktor (SZVSE) 62′
Sárga lapok: Andi Taçi (SZVSE) 62′ és Szántó Mihály Sándor (Füzesgyarmat) 90′

SZVSE | Írta: Friesz Zsolt | Kép forrása: www.nb3foci.hu | Képet készítette: Daru Andrea