A Csongrád-Csanád Megyei Kupa 2. fordulójában a Szegedi Pázsit vendégeként léptünk pályára és egy nem igazán sikeres első félidő után végül döntésre vittük a mérkőzést a második játékrészben.

Ahogy arra számítani lehetett sok fiatallal a kezdőben kezdtük a mérkőzést, egyedül Kormányos volt tagja a hétvégi összeállításnak is. Egyből próbáltunk nagy iramot diktálni, de a hazaiak jól állták a sarat, sőt legelső kontrájukból a vezetést is megszerezték egy könnyen elkerülhető góllal: 1-0. Mentünk, akartunk de a végjátékba rendre hiba csúszott. Végül Laczi Barnabás “unta” meg a dolgot és jó 25 méterről egy lapos bombát küldött a jobb alsóba: 1-1. Fiatal játékosunk a hétvégi gólja után újra betalált, ami mindenképp dicséretre méltó. A félidőig a hazaiak két veszélyes kontrát is végigvittek: az egyiknél a kapufa, a másiknál Zékány mentett meg minket, így maradt az 1-1. A szünetben négyet is cserélt Paksi edző,  hogy felrázza a csapatot. Bejött Csanádi, Oroszi és a Kelemen “fivérek” is. Nagyobb tempót diktáltunk és most már a helyzetek is jöttek. Először távoli lövésekkel veszélyeztetett Rádai és Csanádi többször is majd, Kelemen Balázs került helyzetbe, de ezt még nem tudta gólra váltani. Nem úgy a 62. percben, amikor Kormányos remek ütem-passzát Abadzić adta középre, ahol a védőjét lerázó Kelemen Balázs érkezett és lőtt a kapuba: 2-1. A gól megnyugtatta a csapatot és újabb gólokat szerezhettünk volna, de Csanádi és Kelemen Balázs lövésénél is nagy bravúrral hárított a hazai portás, Kelemen Viktor pedig a kapufát találta el. Végül Kelemen Viktor ugrott ki tisztán Csanádi mesteri passzával és szépen lőtte a kapuba a labdát: 3-1. Végül egy-két lehetőség még “elszórakozásra” került, de végülis a legfontosabb sikerült: sikerrel vettünk egy újabb akadályt és bejutottunk a legjobb 16-ba a megyei kupában. Hétvégén pedig már országos főtábla jön, ahol a tét a legjobb 64-be kerülés a Dabas-Gyón FC ellen.

Szegedi Pázsit SE – Szegedi VSE PizzaMonster 1-3 (1-1)
Csongrád-Csanád Megyei Kupa-mérkőzés, 2. forduló
2021. augusztus 25. (csütörtök) 17:00
Újszentiván, Újszentiváni Sportpálya
Játékvezető: Kis Máté, asszisztensek: Paczér Balázs és Gajdán Béla
Szegedi Pázsit SE: Berta, Csíkos, Petrovszki, Zelman, András, Hegedűs, Tóth Z., Tihanyi, Prozlik, Szeles, Csonka
Cserék: Tóth Z. helyére Tóth G. (71′) és Hegedűs helyére Török (73)’
Technikai vezető: Arató Tamás
Szegedi VSE PizzaMonster: Zékány, Kormányos, Abadzić, Fűtő, Laczi, Káposzta, Kőrincz, Légrádi, Bakó, Rádai, Papp
Cserék: Légrádi helyére Csanádi (46′), Fűtő helyére Kelemen V.,  (46′), Papp helyére Kelemen B. (46′), Bakó helyére Oroszi (48′) és Abdzić helyére Tóth B. (68′)
Vezetőedző: Paksi Péter
Gólszerzők: Szeles Richárd (Szegedi Pázsit) 13′, Laczi Barnabás (SZVSE) 24′, Kelemen Balázs (SZVSE) 62′ és Kelemen Viktor (SZVSE) 80′
Sárga lapok: Kelemen Balázs (SZVSE) 90′


SZVSE | Írta: Friesz Zsolt