A Csongrád-Csanád megyei I. osztályú felnőtt labdarúgó bajnokság 3. fordulójában a városi rivális DAFC Szeged csapatát láttuk vendégül Mórahalmon. Egy izgalmas és eseményekben gazdag mérkőzésen magabiztos játékkal sikerült végül itthon tartanunk mind a három pontot.

Rögtön a mérkőzés elején próbáltuk magunkhoz ragadni a kezdeményezést és irányítani a játékot, sőt már az első negyed órában is alakítottunk ki komoly helyzeteket, ekkor azonban Seres István, a vendégek hálóőrje minden lövésünket hárítani tudta. A 32. percben aztán megtört a jég, Fülöp Tibor szögletből volt eredményes: 1-0. A 41. percben Beretkát szöktették középpen, aki a kapus mellett  gurított a hálóba: 2-0. A második játékrészben továbbra is mi voltunk elsősorban a kezdeményezők. Az 53. percben Andi Taçi került egy-egy elleni szituációba a DAFC kapusával szemben, de végül Seres került ki győztesen a párharcból. A 70. percben Kelemen Viktor szerzett labdát a vendég-térfélen, majd magánakcióba kezdett, melynek végén ballal lőtte ki a hosszú sarkot: 3-0. A 81. percben Papp Ádám Tibor a szélen vitte el a labdát, majd Taçinak passzolt, aki 5 méterről lőtt gólt: 4-0. Két perccel később Csanádi István Andi Taçival kényszerítőzött és végül a visszakapott labdát 10 méterről juttatta a hálóba, kialaktva ezzel az 5-0-ás végeredeményt. Győzelmünk ilyen arányban is megérdemelt volt, hiszen végig uraltuk a játékot. Az ellenfél részéről kiemelkedett a mezőnyből Seres István, aki számtalan helyzetben mutatott be bravúros védéseket.

Szegedi VSE PizzaMonster – DAFC Szeged 5-0 (2-0)
Csongrád-Csanád megyei I. osztályú felnőtt labdarúgó bajnokság, 3. forduló
2021. szeptember 5. (vasárnap) 11:00
Mórahalom, Mórahalom Sportcentrum
Játékvezető: Ruzicska Máté, asszisztensek: Borbás Bottyán Aurél és Juhász Szabolcs Olivér
Szegedi VSE PizzaMonster: Czirják, Kormányos, Csamangó, Mészáros, Rádai G., Pócs D., Fülöp T., Csanádi, Kelemen V., Beretka, Taçi
Cserék: Pócs D. helyére Rádai B. (73′), Kelemen V. helyére Papp (73′), Beretka helyére Bakó (74′), Rádai G. helyére Lőrinc (76′) és Csamangó helyére Laczi (76′)
Vezetőedző: Paksi Péter
DAFC Szeged: Seres, Fekete, Görbe, Nagy M., Rádóczi, Kis B., Pető, Faragó, Masa, Baka, Petőfi
Cserék: Fekete helyére Kovács P. (53′), Faragó helyére Szántó (61′) és Pető helyére Vetstein (68′)
Vezetőedző: Terjéki Tamás László
Gólszerzők: Fülöp Tibor (SZVSE) 32′, Beretka Péter (SZVSE) 41′, Kelemen Viktor (SZVSE) 70′, Andi Taçi (SZVSE) 81′, Csanádi István (SZVSE) 83′


Nyilatkozatok

“Könnyed győzelmet arattunk, megmutattuk, hogy kihez tartozik a piros-kék szív. Ha ellenfelünk kapusa nem védekezik ilyen jól, könnyen két számjegyű lett volna sikerünk.”

“Nemrég még egy volt a célja a két egyesületnek, most külön utakon járunk, különböző célokkal. Kívánok mindkét csapatnak sok sikert a jövőben.”


A 3. forduló eredményei

Tiszasziget SE – Mórahalom VSE 3-1
Bordány SK – Hódmezővásárhelyi FC II 4-2
Algyői SK – Deszk SC 2-0
Makó FC II – ESK Kiskundorozsma 1-5
Újszegedi TC 1913 – Szentesi Kinizsi SZITE 0-4
Contitech-Apátfalva SC – Szeged-Csanád Grosics Akadémia II 0-14
Szegedi VSE PizzaMonster – DAFC Szeged 5-0


SZVSE | Írta: Friesz Zsolt | Képek forrásai: Kelemen Balázs, www.echotv.hu