A Csongrád-Csanád megyei I. osztályú felnőtt labdarúgó bajnokság 2. fordulójából elhalasztott mérkőzést pótoltunk szombat délután Algyőn, mely egyben az SZVSE őszi szezonzáró összecsapása is volt egyben.

Nagy volt a tét, hiszen tudtuk, ha nyerünk, akkor megléphetünk ellenfeleinktől. Nagy elánnal kezdtük a meccset és most ez gólokban is megmutatkozott már az elején: A 6. percben Csamangó vezette a hazaiak térfelére a labdát és ballal remekül tálalt Taçi elé, aki a kimozduló kapus felett szép mozdulattal átemelte a labdát, majd a kapuba pofozta: 0-1. Papp és Kormányos folyamatos nyomás alatt tartotta a jobb oldalt és folyamatosan veszélyes labdák jöttek befelé. A szülinapos Beretka betalálhatott volna, de kicsit maga mögé kapta a labdát, míg Kelemen Viktor távolról eresztett el egy lövést ami fölé szállt. A 22. percben ismét Kormányos ment el és jól tekert középre ahol Taçi érkezett és fejelt szép gólt a rövidbe: 0-2. Ez volt csatárunk 19. bajnoki gólja a szezonban. A gól megnyugtatta a csapatot és a félidőben már különösebb dolog nem történt. A második játékrészben átadtuk a területet a hazaiaknak, akik viszont nem igazán tudtak mit kezdeni a meddő mezőnyfölényükkel. Rádai és Csamangó remekül zárt, mindenhol ott voltak. Sajnos hetek óta tendencia, hogy olyan szituációk után, amikor velünk szabálytalankodnak, mi kapunk sárgát és ez most sem volt másképpen: 5 sárgát szereztünk úgy, hogy komolyabb faultunk is alig volt a meccsen. A végén még növelhettük volna előnyünket, de rossz megoldásokat választottunk a kapu előtt. Ettől függetlenül magabiztos győzelmet arattunk a taktikusan játszó hazaiak ellen és remekül zártuk a szezont. Mindenkinek jár a gratuláció és a megérdemelt pihenő. Januárban pedig indul a felkészülés a tavaszi szezonra addig lesz idő kipihenni a fáradalmakat.

Algyői SK – Szegedi VSE PizzaMonster 0-2 (0-2)
Csongrád-Csanád megyei I. osztályú felnőtt labdarúgó bajnoki mérkőzés, 2. forduló (elhelasztott mérkőzés pótlása)
2021. november 20. (szombat) 13:30
Algyő, Algyői Sportcentrum
Játékvezető: Kis Máté, asszisztensek: Virág András Barnabás és Mígh Tamás
Algyői SK: Molnár, Rádi, Bozóki, Daróczi, Deák, Mohácsi, Lajkó, Molnár Sz., Szalai, Szabó, Selyem
Cserék: Lajkó helyére Jernei (46′), Szali helyére Belovai (59′), Mohácsi helyére Varga (68′) és Molnár Sz. helyére Kovács (81′)
Vezetőedző: Podonyi Norbert
Szegedi VSE PizzaMonster: Czirják, Kormány, Csamangó, Mészáros, Rádai G., Pócs, Fülöp, Papp, Kelemen V., Beretka, Taçi
Cserék: Beretka helyére Csanádi (63′), Kelemen V. helyére Lőrinc (70′), Papp helyére Túri (70′) és Mészáros helyére Káposzta (84′)
Vezetőedző: Paksi Péter
Gólszerzők: Andi Taçi (SZVSE) 6′ és 22′
Sárga lapok: Bozóki Richárd (Algyő) 16′, Rádai Gergely (SZVSE) 60′, Andi Taçi (SZVSE) 64′, Mészáros Zoltán (SZVSE) 83′, Fülöp Tibor (SZVSE) 86′ és Lőrinc Árpád (SZVSE) 86′


SZVSE | Írta: Kelemen Balázs és Friesz Zsolt | Kép forrása: Kelemen Balázs