A Csongrád-Csanád megyei I. osztályú felnőtt labdarúgó bajnokság 22. fordulójában a Deszk SC csapatát láttuk vendégül szombat délután Mórahalmon és arattunk két gólos győzelmet. Mindkét félidő elején sikerült egyszer-egyszer betalálnunk, ami el is döntötte a mérkőzés sorsát.

A kupa-győzelmet gyorsan félre kellett tenni, mert újabb feladat előtt álltak fiaink, mégpedig az, hogy megállítsák az elmúlt 4 meccsét egyaránt megnyerő deszki csapatot. Paksi mester több helyen is frissített, így bekerült a kezdőbe Rádai Bálint, Lőrinc Árpád, Kelemen Viktor, Plichta Dominik Géza és Deák Donát Ferenc is. Próbáltunk nagy tempót diktálni az elejétől és egy kiváló Beretka labdaszerzés után Taçi ballal 18 méterről pokoli bombát zudított a bal felsőbe: 1-0. Próbáltuk továbbra is a nagy iramot tartani, de azért érezhető volt , hogy sokat kivett belőlünk a szerda és annak utózengéje… Dolgoztunk, mentünk, de a félidőig már nem változott az eredmény. A 2. félidőre a tartalékos vendégek érezhetően nagyon elfáradtak és csak a védekezésre maradt erejük, viszont azt jól csinálták: Mindig volt egy utolsó láb, ami megakasztotta az utolsó cselt, vagy lövést, de előfordult, hogy a kapufa volt a vendégekkel. A játékrész derekán aztán egy szép Deák-Kormányos összjáték után Taçi érkezett jó ütemben és szerezte meg saját maga 38. gólját a bajnokságban, amivel beállította a Hatvani József (SZVSE) , Magyar György (Mórahalom) és Faragó Bence (Tisza Volán) álltal tartott rekordot.  Igazán lenyűgöző teljesítmény csatárunktól úgy, hogy erre 22 forduló elég volt neki és még van hátra 4 forduló. Több gól nem esett és mindenképp elégedettek lehetünk az eredménnyel és a három ponttal. Leállás nincs: szerdán a Mórahalommal játszunk a megyei kupában a legjobb négy közé jutásért. Nem lesz könnyű feladat, de természetesen mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért.

Szegedi VSE PizzaMonster – Deszk SC 2-0 (1-0)
Csongrád-Csanád megyei I. osztályú felnőtt bajnoki labdarúgó mérkőzés, 22. forduló
2022. április 30. (szombat) 17:00
Mórahalom, Mórahalom Sportcentrum
Játékvezető: Ruzicska Máté, asszisztensek: Juhász Szabolcs Olivér és Minda Gábor
Szegedi VSE PizzaMonster: Czirják, Kormányos, Csamangó, Rádai G., Plichta, Lőrinc, Rádai B., Deák, Kelemen V, Beretka, Taçi
Cserék: Beretka helyére Papp (56′), Kelemen V. helyére Fülöp T. (56′), Kormányos helyére Frank (66′), Plichta helyére Nagy R. (66′) és Lőrinc helyére Tóth B. (82′)
Vezetőedző: Paksi Péter
Deszk SC: Nagy G., Németh Z., Bódi, Tarjányi, Török, Matyelka, Pióker, Táncos, Salánki, Hovanyecz, Télessy
Cserék: Táncos helyére Kozma (37′), Matyelka helyére Rácz (65′), Pióker helyére Szente (74′) és Bódi helyére Fülöp Cs. (88′)
Vezetőedző: Papp Endre
Gólszerzők: Andi Taçi (SZVSE) 7′ és 48′
Sárga lapok: Papp Endre (Deszk) 28′ és Plichta Dominik Géza (SZVSE) 65′

Írta: Kelemen Balázs és Friesz Zsolt | Kép forrása: Friesz Zsolt