A Csongrád-Csanád Megyei Kupa negyeddöntőjében a Mórahalom VSE csatának vendégeként léptünk pályára szerdán késő délután és arattunk nagyarányú győzelmet.

Paksi mester ismét változtatott a kezdőn, így a hétvégéhez képest lehetőséget kapott a Nagy Roland – Amăriuţei kettős elől, de bekerült a kezdőbe Kelemen Viktor is. Jól kezdtük a meccset, Kelemen szép passzából Amăriuţei lőtt fölé ígéretes helyzetben. Pár percre rá ismét Amăriuţei volt az egyik főszereplő: Gyönyörűen ment el a jobb szélen és pazar labdával hozta helyzetbe Nagyot a hosszún, aki nem is hibázott: 0-1. Továbbra is támadásban maradtunk, Amăriuţei es Kelemen is gólt szerezhetett volna, de maradt az eredmény a félidőig. A második játékrészben érződött, hogy fáradnak a hazaiak, a védelmünk kiválóan teljesített, de mindenki sokat melózott. Kelemen lőtt óriási kapufát, majd Pócs indult meg felfelé és egy okos kényszerítő után gyönyörű gólt lőtt a jobb felső sarokba: 0-2. Nem sokkal ezután Amăriuţei vágta be újabb helyzetét: Káposzta szöglete a kapufáról jött ki, csatárunk pedig nem hibázott: 0-3. A vége előtt Amăriuţei volt agilis és szerzett labdát, amivel kihagyhatatlan helyzetbe hozta Nagyot és a végig jól játszó fiatal játékosunk nem is vétette el a lehetőséget: 0-4. Nagyon jó teljesítményt nyújtottak a srácok, magabiztos teljesítménnyel jutottunk a legjobb négy közé, ahol a Szentesi Kinizsi SZITE fog ránk várni. Hátradőlni nem szabad, szombaton már a Bordány csapatához látogatunk Algyőre, megkezdve a bajnoki hajrát.

Mórahalom VSE – Szegedi VSE PizzaMonster 0-4 (0-1)
Csongrád-Csanád Megyei Kupa-mérkőzés, 4. forduló
2022. május 4. (szerda) 17:00
Mórahalom, Mórahalom Sportcentrum
Játékvezető: Csöngető Endre, asszisztensek: Gera Ferenc és Burzon Márk
Mórahalom VSE: Szabó, Tajthy, Trója, Ördögh, Tóth M., Papp D., Budai, Suhajda, Kis, Malatinszki, Bokányi
Cserék: Trója helyére Nagypál (33′), Tóth M. helyére Szűcs (46′), Nagypál helyére Baji (54′), Ördögh helyére Fődi (63′) és Papp D. helyére Szalai (69′)
Vezetőedző: Hódi Mihály
Szegedi VSE PizzaMonster: Czirják, Csamangó, Mészáros, Káposzta, Pócs, Lőrinc, Plichta, Deák, Kelemen V., Amăriuţei, Nagy
Cserék: Kelemen V. helyére Papp Á. (66′), Plichta helyére Oroszi (72′) és Nagy helyére Tóth B. (75′)
Vezetőedző: Paksi Péter
Gólszerzők: Nagy Roland (SZVSE) 15′, 74′, Pócs Dániel (SZVSE) 57′ és Sorin-Ionuţ Amăriuţei (69′)
Sárga lap: Szalai Roland (Mórahalom) 81′

Írta: Friesz Zsolt és Kelemen Balázs | Kép forrása: Friesz Zsolt