A szakosztály jellegéből, a tagok korosztályából adódóan elsősorban nem az eredményeket, hanem a részvételt kell értékelni, azonban az eredményeink is tiszteletre méltóak.

A hagyományosan idősebb korosztály részvételével alkalmanként lebonyolított horgász, sakk és ulti versenyeken túl teke és kispályás labdarúgás sportágakban az egész évre kiterjedő versenyszerű eseményeken eredményesen is részt vettünk. A rendezvényeinkhez évente 80 – 90 fő csatlakozik.

A szakosztály folyamatosan aktív, egyesületi tagsággal is rendelkező tagja 30 fő. A szakosztályon belül tevékenység és eredményesség szempontjából is kiemelkedik a veterán kispályás labdarúgás. Heti egy alkalommal megtartott állandó házon belüli mérkőzéseken kívül meghívásos és országos szervezésű tornákon is részt vettünk.

Az MLSZ és az Országos Veterán Labdarugó SE által rendezett, 60 éven felülieknek a kiírt országos kispályán labdarugó torna Dél-Alföldi regionális selejtezőin az elmúlt 5 évben háromszor végeztünk az elő helyen, amely az országos 12 csapatos döntőn való részvételre jogosít.

Csapatunk két alkalommal az országos veterán bajnokság bronzérmese volt.

Országos veterán labdarugó fesztivál, Gödöllő: 2013. november 23.
A 2013. évi kupasorozat régióbajnokai, az országos fesztiválon történő szereplésre jogot szerzett csapatok: Zalaegerszeg, Törökszentmiklós, Siófok, Őrkény, Pécs, Salgótarján, Videoton, Debrecen, Budapesti VSC, Miskolc, Szegedi VSE, Nyíregyháza

Csapatunk a rendkívül erős „C” csoportba került a Debrecen, a Videoton és a BVSC csapatainak társaságában.

Csapatunk eredményei:
Szegedi VSE – BVSC 0-0
Szegedi VSE – Debrecen 1-0 (Góllövő: Tóth András)
Szegedi VSE – Videoton 4-0 (Góllövők: Antal Ferenc (3), Gerecz Péter)

A „C” csoport hivatalos végeredménye:

HelyCsapatGyőzelemDöntetlenVereségGólkülönbségPont
I.Szeged2105-07
II.Debrecen1116-44
III.BVSC0211-42
IV.Videoton0212-62


A nyolcaddöntőben a „B” csoport második helyezettjével, a Törökszentmiklós együttesével küzdött meg csapatunk az elődöntőbe jutásért. Tóth András első perces pazar sarkalásos gólját követően taktikus játékkal megtartotta előnyét a szegedi csapat és így megvalósult a nem is remélt nagy álom: a legjobb négy közé jutás.

A négy közé jutásért:
Szeged – Törökszentmiklós 1 – 0 Góllövő: Tóth András

Elődöntő:
Szeged – Nyíregyháza 0 – 2
Sajnos az elődöntőben jött ki az egész napos fáradság. Bár végig mezőnyfölényben játszott a szegedi alakulat, két jól eltalált lövéssel a Nyíregyháza jutott a döntőbe.

A bronzéremért:
Szeged – Őrkény 2 – 0 Góllövők: Bálint László dr. és Kozma János

A számtalan fővárosi volt első osztályú labdarugóval (pl. a Szegeden is jól ismert Birinyi) felálló Őrkény ellen végig döntő fölényben játszott együttesünk. Bár az első félidőben számtalan helyzet kimaradt, a hajrában Bálint doktor és Kozma János remek találatával érdemeltük ki a bronzérmeket. Végül a „sikerkovácsok” névsora:

Farkas Imre (játékos-edző), Antal Ferenc, Bálint László dr., Buka János, Gerecz Péter, Hegedűs Ferenc, Miskolczi Ferenc, Nagy István, Nagy Mihály, Nagy Zoltán, Pálinkó Mihály, Szentes Bíró Ferenc, Tóth András, Wenner Vilmos, Szamosvölgyi Zoltán dr. (csapatvezető), Kónya Zoltán (technikai vezető)

Békéscsabán rendezték a 2015/16. évi országos veterán (60 éven felüliek) kispályás labdarúgó bajnokság Dél-Alföldi régiójának záró fordulóját.

A június 12-én rendezett tornára csapatunk már jelentős, 11 pontos előnnyel utazott el. Ez azt jelentette, hogy a fordulóban a maximálisan megszerezhető 12 pontból 2 pont elérése is elegendő lett volna a végső sikerhez.

A Kiskunfélegyháza 3-0 arányú legyőzése már a tornagyőzelmet jelentette, de Szeged Móraváros csapatát is legyőztük. (2-0)

Az egész bajnoki teljesítményére a koronát a második helyezett hazaiakkal lejátszott záró mérkőzésen tettük fel, amikor 2-1 arányban diadalmaskodtunk az előző bajnoki évben országos harmadik helyezést elért Békéscsaba együttese felett.


A 2015/2016. évi veterán bajnokság Dél-Keleti régió végeredménye

Hely.CsapatJ.Gy.D.V.RGKGPont
1.Szegedi VSE20144233946
2.Békéscsaba20983341435
3.Kecskemét20857302629
4.Szeged-Móraváros206212172820
5.Kiskunfélegyháza20231511489


Régiós eredményünkkel csapatunk képviselhette a Dél-Kelet magyarországi országrészt az országos fesztiválon, amit július 2-án Dabason rendezett meg a Magyar Labdarúgó Szövetség.


2016. július 2. Dabas
Országos harmadik helyezést ért el veterán labdarugó csapatunk.

Nyolcadik alkalommal rendezte meg az MLSZ és az Országos Veterán Labdarúgó Egyesület 60 éven felülieknek kiírt kispályás labdarúgó bajnokságot.

Az ország 10 régiójában lebonyolított selejtezőkre közel 50 csapat nevezett.  A tavaly ősztől folyó küzdelmek után a régióbajnokok és a két legjobb második helyezett szerzett jogot az országos fesztiválon való részvételre, ahol a 12 csapat küzdhetett meg az országos helyezésekért.

A döntőbe jutott csapatok: Nyíregyháza, Törökszentmiklós, Pécs, Miskolc, Székesfehérvár, Siófok, Debrecen, Őrkény, Balassagyarmat, Zalaegerszeg, Győr és Szeged.

Csapatunknak nem kedvezett a sorsolás, hiszen az előző év második és harmadik helyezettjével kerültünk egy csoportba. Nagy küzdelemben a csoportban csapatunk végzett az első helyen és így bejutottunk az ország négy legjobb veterán csapata közé.

A döntőbe jutásért sajnos balszerencsés vereséget szenvedtünk a Pécs együttesétől. A harmadik helyért lejátszott mérkőzésen végig vezetve 3-2 arányban legyőztük a Miskolc együttesét. A 2015/16. bajnoki év végeredménye: 1. Zalaegerszeg, 2. Pécs, 3. Szegedi VSE, 4. Miskolc

A bajnoki mérkőzéseken túl hátom nemzetközi barátságos mérkőzést is játszottunk.

2017-ben Lido di Jesolo, Velence, Verona, Garda tó túrán vettünk részt, amelynek során a Jesoloi házigazdákkal lejátszott jó hangulatú mérkőzésen 7-3-as győzelmet arattunk.

Idén májusban a romániai Pécska csapatával játszottunk egy barátságos mérkőzést az SZVSE pályán, amelyen 4-4-es döntetlen született.

A visszavágóra augusztus hónapban került sor Pécskán, ahol hatalmas küzdelembe 5 – 4 –es vereséget szenvedtünk, az átlagosan 10 évvel fiatalabb vendéglátóktól…

2018. szeptember 23-án megkezdőtek a 2018/2019. évi országos veterán torna régiós küzdelmei.

A Szegeden megrendezett első forduló végeredménye:

Hely.CsapatJ.Gy.D.V.RGKGPont
1.Békéscsaba3210507
2.Szeged3201426
3.Szeged-Móraváros3111434
4.Kiskunfélegyháza3003190

Álló sor (balról): Dr. Szamosvölgyi Zoltán (csapatvezető) Száraz Ferdinánd (támogató) Halász Antal, Kovács András, Kónya Zoltán (szakosztályvezető) Süveg József, Nagy Zoltán (csk), Kovács György, Mészáros Zoltán, Hegyes Péter (edző) Huszár Zoltán, Térdelnek: Tóth András, Buknicz Zoltán, Fődi István, Farkas István, Bán Attila, Nagy Mihály Nagy István, Karsai Pál. Hiányzik a képről: Buka János, Faragó Gábor, Weinrauch Lajos